Veel gestelde vragen

Hoe weet ik dat de kwaliteit goed is?

Wij gebruiken alleen de beste materialen die te krijgen zijn. De kastrompen worden door een computergestuurde machine (CNC) gemaakt, zodat de fout tolerantie nihil is. Het hout voor de rompen is sterk, zwaar en degelijk. Optioneel kun je zelfs kiezen voor watervast MDF afgewerkt met HPL kunststof voor de inwendige kasten.

De fronten zijn altijd van watervast multiplex, afgewerkt in het materiaal van jouw keuze. Daarmee is het extra stootvast en kan het goed tegen water.

Het hang- en sluitwerk is van de zwaarst mogelijke kwaliteit van Duitse fabrikanten. Verzakkende laden behoort daarmee tot het verleden.

De werkbladen zijn van toonaangevende werkblad fabrikanten en zijn uitgebreid getest.

Mocht er achteraf iets aan de hand zijn, dan komen wij dat altijd kosteloos repareren.

Hoe zit het met de kosten?

De keukenmarkt is voor de consument niet echt transparant. Wij hanteren echter een open prijsbeleid. Je weet van tevoren dus altijd waar je aan toe bent.

Dit hebben wij in jouw belang afgesproken met de keukenbouwer. Geen onverwachte tegenslagen dus.

Krijg ik overlast / troep in huis?

Er zal zeker stof vrijkomen bij het afvoeren van de huidige keuken.Wij plakken echter altijd de wanden en vloer op de route naar buiten af om stof, vuil en beschadigingen te voorkomen.

Bij het monteren en het plaatsen van de design keuken op maat moet soms worden gezaagd en gefreesd. De apparatuur is altijd aangesloten op speciale stofzuigers, maar er komt altijd wat stof en zaagsel vrij.

Wanneer er meer moet gebeuren dan alleen het plaatsen van de keuken, bijvoorbeeld bij het doorbreken van een muur, heeft u vanzelfsprekend meer overlast.

Bij het plaatsen heeft u een beetje last van geluidsoverlast, maar dat valt zeker binnen de perken.

Aan het einde van de werkdag wordt alles altijd netjes opgeruimd en voor oplevering van uw nieuwe designkeuken wordt deze grondig schoongemaakt.

Moet ik ook bij designkeukenopmaat.nl de keuken afnemen?

Nee. Wij maken voor jou het ontwerp. Na het ontwerp ben je vrij om dat door een interieurbouwer of keukenleverancier te laten maken.

Wij werken wel heel nauw samen met onze eigen interieur- & keukenbouwer en natuurlijk vinden we het geweldig wanneer je de keuken bij onze keukenbouwer laat maken.

Overigens kun je onze interieurbouwer ook voor andere zaken inschakelen: Moet er getegeld worden, gestuukt, geschilderd of meer verbouwd? Je kunt het eenvoudig bij één verantwoordelijke partij onderbrengen.

Moet ik zelf aanwezig zijn bij de plaatsing?

Nee dat is niet nodig.

Je kunt natuurlijk wel gewoon aanwezig zijn. Je maakt trouwens tijdens het laatste gesprek ook al kennis met degene die de keuken installeert. Wel zo persoonlijk. Zo weet je wie er in je huis rondloopt. 

Je kunt ons gewoon een reservesleutel geven. De deur doen we na werktijd weer gewoon op slot en laten het werkgebied voor de volgende werkdag schoon achter.

Regelen jullie ook de keukenapparatuur?

Wat u wilt. Wij kunnen u volledig ontzorgen en tot en met de apparatuur leveren. Wij kunnen ook uw huidige nog goede apparaten in de keuken plaatsen.

U bent ook vrij zelf apparaten elders te kopen. Geef ons wel ruim van tevoren (voordat het ontwerptraject voorbij is) de afmetingen en specifieke eisen van de apparatuur door. De apparatuur kunt u in de keukenfabriek laten afleveren. Onder vermelding van uw projectnaam. Wij controleren de levering en plaatsen het alvast in de keuken, zodat wij bij installatie bij u thuis zeker weten dat alles werkt en past.

Wat doe ik met de oude keuken?

Daar heeft u meerdere mogelijkheden voor:

1. U breekt deze zelf af.
Veel mensen verkopen de oude keuken via bijvoorbeeld Marktplaats.nl en halen deze zelf weg. Dat is prima te doen wanneer je een beetje handig bent.

2. U laat het doen.
Er zijn bedrijven te vinden die zich specialiseren in het weghalen en doorverkopen van keukens. Zo krijgt de keuken een tweede leven.

2. Wij doen het voor je.
Geen zin in die moeite? Onze bouwers hebben al heel wat keukens weggehaald. Bij het verwijderen plakken we altijd de wanden en de vloer op de route naar buiten af. Zo wordt het huis niet vies en verkleinen we de kans op beschadigingen.

Waarom is een RAM keuken op maat niet duur?

We hebben geen grote showroom, waar alleen op zaterdag veel mensen komen. We hebben geen voorraad, overjarige modellen etc. Wij maken alleen een keuken na opdracht en daarmee kunnen wij de prijs laag houden.

Onze keukenrompen worden machinaal (met een CNC freesmachine) gemaakt. Op maat. Zo zijn er weinig manuren bij de productie nodig en krijg je veel hogere kwaliteit en precisie. Des te minder manuren, des te scherper de prijs.

Bovenal: u heeft reeds betaald voor uw keukenontwerp. Wij maken dus geen veertig ontwerpen en verkopen één keuken, waarbij we alle overbodige ontwerpkosten in de keukenprijs moeten verwerken.

Wat is de garantie?

U hebt recht op een deugdelijk product. De kwaliteit van onze keukens is erg goed en er gaat zelden wat kapot aan onze producten.

Ook al doen we nog zo onze best om fabricagefouten te voorkomen, een product kan altijd kapot gaan. Daarom bieden wij 10 jaar garantie op onze keukens:

  • Productgarantie assortiment kasten en fronten: 10 jaar
  • Productgarantie aanrechtbladen: garantievoorwaarden leverancier bladen
  • Productgarantie apparatuur: garantievoorwaarden leverancier apparatuur
  • Productgarantie accessoires: garantievoorwaarden leverancier accessoires
  • Garantie op montagefouten: 1 jaar

Productgarantie Designkeukens op maat

Op artikelen die door onze keukenbouwer geproduceerd zijn assortiment kunt u bij een gegronde klacht heeft, op het volgende rekenen:

  • Tot één jaar na de opleverdatum zijn de kosten voor reparatie of vervanging, met inbegrip van vracht- en voorrijdkosten, volledig voor rekening van de keukenbouwer
  • Na één jaar en tot twee jaar na de opleverdatum is 2/3 gedeelte van de kosten voor reparatie of vervanging, met inbegrip van vracht- en voorrijdkosten, voor rekening van de keukenbouwer
  • Na twee jaar en tot en met 10 jaar na de afleverdatum is 1/3 gedeelte van de kosten voor reparatie of vervanging, met inbegrip van vracht- en voorrijdkosten, voor rekening van de keukenbouwer
  • Na verloop van 10 jaar na de afleverdatum vervalt de productgarantie 

Deze productgarantie is overdraagbaar indien u gaat verhuizen, echter moet degene die aanspraak wil gaan maken op de productgarantie wel voldoen aan de voorwaarden voor de garantie.

Indien er sprake is van garantie op een artikel dat op dat moment niet meer leverbaar is, zullen wij een passend alternatief aanbieden.

Productgarantie aanrechtbladen, apparatuur en accessoires

In overeenstemming met de garantiebepalingen van onze toeleveranciers kunt u aanspraak maken op de productgarantie van uw aanrechtblad, apparatuur en accessoires indien deze ook bij ons zijn gekocht en op uw factuur vermeld staan.

Indien er sprake is van garantie op een artikel dat op dat moment niet meer leverbaar is, zullen wij een passend alternatief aanbieden.

Garantie op montage

U krijgt 1 jaar garantie op de montage van uw keuken indien u dit door ons heeft laten verzorgen. Deze garantie heeft betrekking op aantoonbare montagefouten. Niet onder deze garantie vallen de aansluitingen van uw keuken. Tijdens montage van uw keuken wordt uw keuken aangesloten door de monteur en deze zal de werking hiervan testen. In het geval de werking van de aansluitingen niet getest kan worden dan is het eventueel onjuist aansluiten van uw keuken uw risico.

Wat is de levertijd van een designkeuken op maat?

Na het maken van het ontwerp duurt het 4 – 8 weken voordat je nieuwe maatwerk keuken staat. Je kunt overigens zelf beslissen wanneer je je keuken wilt.

De plaatsing duurt een paar werkdagen, waarbij ‘s ochtends vroeg gestart wordt en wanneer nodig ‘s avonds doorgewerkt wordt. Houd rekening met 2-5 werkdagen plaatsing afhankelijk van de grootte en of we ook andere onderdelen in de ruimte moeten verbouwen.

Wat ontwerpt designkeukensopmaat.nl nog meer naast keukens?

We zijn natuurlijk interieurarchitecten. Dat betekent dat wij alles in jouw huis kunnen ontwerpen. Dus: wanneer je verbouwing niet ophoudt bij een nieuwe keuken, dan ben je bij ons aan het goede adres. 

Tijdens het ontwerp kunnen we met je meekijken naar je ideeën. Indien je een ontwerp wilt, dan hebben wij daar via Interior Issues standaard pakketten voor, maar we kunnen ook een voorstel voor jouw situatie op maat maken.

Hoe blijft ik op de hoogte van het laatste nieuws van designkeukensopmaat.nl?

Dat kan eenvoudig:

Meld u hieronder aan op onze nieuwsbrief en ontvang gratis het meest uitgebreide ebook over keukens!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik ben geïnteresseerd. Kan ik een afspraak maken?

Natuurlijk kan dat. Vul hieronder uw naam, telefoon en e-mail in en druk op verzend. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uw naam*

Uw email*

Uw telefoonnummer*

Opmerkingen

* Deze velden zijn nodig voor een goede verwerking van uw vraag.